BLIV INSPIRERET HER ONLINE OG BESØG OS I CHARLOTTENLUND   •   BUTIKKEN HAR ÅBENT MED FRISKE FORÅRSNYHEDER

Miljø og CSR

Som mange af jer ved, så har vi som virksomhed, i de senere år lavet mange Co2 reducerende tiltag. Vi vil selvfølgelig i nærmeste fremtid lave en del flere Co2 reducerende tiltag. Vi synes nu det også er relevant at fortælle hvilke tiltag. Det gør vi som en forlængelse af regeringens nye klimalov der skal sikre, at Danmark når i mål med at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030. Modsat det politiske budskab er dette selvfølgelig ikke gratis, hverken for os eller for jer som kunder. Herunder vil vi derfor fortælle om de mange tiltag vi, som virksomhed, indfører. En fælles omkostning, en fælles opgave!
     
Vi plantede et træ når kunden købte en pose eller fik indpakket en gave i 2020: 

I hele 2020 plantede vi et træ i samarbejde med NoCo2.dk og Growing Trees Network Foundation hver gang vi solgte 1 stk. emaballge i butikken. Kunden betalte selv det beløb der ca. svarer til emballagens pris og vi betaler prisen for at plante et træ. En kunde måtte max. købe 4 stk. emaballge. Chopin´s træer plantes i Slangerup folkeskov og NoCo2.dk træer plantes i Skævinge folkeskov. Alt i et forsøg på at sælge færrest mulige antal poser og dernæst udligne udledningen af Co2 når kunden så skulle bruge en pose.

     
Miljøgebyr på poser: 

Pr. 1. januar 2021 indføres der betaling for poser. Vi har lavet stofposer med lynlås til genbrug, så der altid er mulighed for at købe dette i stedet. Som beskrevet herover så planter vi et træ hver gang du betaler miljøgebyret på posen. Således kan man med god samvittighed bestille en pose når du handler hos Chopin, for vi har udlignet co2 udledningen.

   

Miljøgebyr på gaveindpakning:

 

Pr. 1. januar 2020 indføres der betaling for indpakning til gaver og ligesom ved køb af poser så planter vi ligeledes et træ når du betaler det mindre miljøgebyr for indpakning.

   
El-forbrug: 

Vi reduceret vores el forbrug enormt. Det har vi gjort ved at udskifte alt vores lys i forretningen gennem en periode. Vi har indsat LED lys alle de steder lyset kan bære det, herunder i facadelyset, stoppet natkøsler der kræver kørende maskiner, lavet faste regler hvornår personale må tænde for dørblæseren, aircondition mm. Alt dette, har gjort at vi pr. 2019 har reduceret vores el-forbrug med hele 46%. At skifte lyset og pærer, har været en meget stor omkostning for os. Nyudviklet energireducerende lys er meget dyrt at købe. Det har været en meget stor omkostning, til trods for den store energibesparelse det trods alt har givet. En stigning i elprisen har ikke hjupet og vi regner ikke længere med på sigt at får omkosningen hjem før pærerne igen skal skiftes.

   
Miljøvenlig forsendelse og genbrugsemballage: 

Vi benytter genbrugsemballage til forsendelse på alle de pakker det kan lade sig gøre. Genbrugsemballagen benyttes derved i over 90% af tilfældende og du som kunde kan derfor genbruge emballagen herunder til eventuel returnering. Vi bruger ikke kassefyld. Vi vedlægger ikke unødige skrivelser og printede returlabels som måske ikke skal bruges. Man kan selv downloade alle relevante papirer her på hjemmesiden under support/retur.

   
Betaling for retur på webshop: 

For nogle år side gav vi gratis retur som nogle webshops har valgt at give. Omsætningen steg, men I den periode var der et stort misbrug blandt kunder og returprocenten var helt oppe på 75%. Altså der kom noget retur fra 3 ud af 4 handler. Det blev os for meget og da vi altid har gået meget op i ressourcespild og miljøet indså vi tidligt at gratis retur var et enormt miljøsvineri. Tænk på den enorme Co2 udledning der er ved at sende pakker frem og tilbage og det undrer os at politikerne endnu ikke har turde forbyde al gratis retur. Vi tager nu betaling for retur og returprocenten er nu faldet til 40%. Vi har altså reduceret returpakker med 47%. Ikke alle kunder er glade for at betale for retur og der er kunder der fravælger webshops der vælger at opkræve for retur. Derved er vi opmærksom på at det samlet set, ikke hjælper miljøet spor da handlen blot skifter hænder. Vi er opmærksom på at der derfor er en stor pris, for os, at betale. Men vi mener dette er et ekstremt vigtigt tiltag. For fremtiden er dette et punkt vi vælger at gøre en indsats da vi mener, vi i nærmeste fremtid, bliver nødsaget til helt at forbyde gratis retur. Et punkt vi derfor ikke vil lave om på.

   
Labelless kode ved retur: 

Ved onlinehandel giver vi mulighed for labeless retur, således print af returlabel ikke er nødvendig. Det er blot at skrive en talrække på returpakken. Returfragten er blevet lidt dyrere, men man slipper for at printe. Vi regner dog ikke med at kunne fortsætte med denne metode da 9 ud af 10 af kunderne alligevel printer denne label ud. Da prisen for denne type retur er meget dyr og kunderne ikke ønsker at benytte dette tiltag går vi pr. 1. januar 2020 tilbage til PostNord retur.

   

For at Danmark fortsat skal være et grønt foregangsland skal vi alle tænke mere grønt. Ikke kun regeringen og politikerne som mange tror. Vi er derfor grundlæggere af denne Ingen Co2 Ordning. Denne ordning skal væremed til at sætte fokus en grønnere tankegang for os alle. Både for os og vores kunder. Grønnere beslutninger og grønnere mål og mere Co2 neutral. Hvis vi alle sammen giver lidt ekstra gør det i sidste ende en stor forskel. Støt en god sag. Klik på det grønne No Co2 badge og tilmeld dig ordningen i dag. Ved hver tilmelding planter NoCo2.dk også et træ. Chopin No co2 certifikat.

   
   

Vi planter træer i samarbejde Growing Trees Network Foundation. Udover at have doneret 200 træer i samarbejde med NoCo2.dk så donerer vi et træ hver gang vi sælger en pose. Læs mere om vores donering ved salg af emaballge længere oppe i teksten. Hvis vi alle sammen giver lidt ekstra gør det i sidste ende en stor forskel. Det behøver ikke koste arbejdspladser.

   
   
 

Vi støtter et godt arbejdsmiljø. Vi forsøger med medlemskabet at sætte fokus på det at have et godt arbejdsmiljø og at inspirere andre virksomheder til det samme.

   
   

Stop papirspild. Vi sætter fokus på miljøet og prøver derfor på bedste vis at stoppe unødig papirspild samt inspirere andre virksomheder til dete samme. Vi smider ikke gammelt tryk papir ud, men bruger i stedet bagsiden til at printe på når det det gælder interne raporter osv.

  
   

Med GDPR-Mærket sætter vi fokus på persondataordningen og GDPR. Som medlem sætter vi fokus på at man som kunde kan se vi beskytter dine brugerdata. Fx som besøgende på vores hjemmeside. Kort sagt; Vi beskytter dine data.

 
   

Vi går ind for brug af plastik med omtanke. Vi kan ikke undvære plastic i vores hverdag, men vi kan bruge det med omtanke og ikke mindst at benytte det der er genbrugs anvendeligt. Fx benytter vi plastemballage som forsendelsesposer med genluk så den kan genbruges igen til en ny forsendelse herunder en eventuel returnering. Vi tager nu penge for poser og har lavet et genbrugsnet med lynlåse.