Vi skal passe på jorden – for vi skulle gerne sende en verden videre som vores børn og børnebørn skal kunne leve i. Vi vil alle sammen gerne kunne drikke vores vand uden sprøjtegifte og lign...og vi vil gerne kunne trække vejret frit uden for meget smog og anden forurening. Kort sagt, passe på miljøet.

Det kan være rigtig svært at finde overskud i hverdagen til at sætte sig ind i, hvordan man egentlig gør en forskel. Jeg synes ikke det behøver at være så svært og ofte gør det en kæmpe forskel, når man blot starter i det små og arbejder sig op.

For lad mig endelig starte med at sige at Gitte og jeg er langt fra miljøhellige og vi er absolut ikke fanatiske med noget. Heller ikke når det gælder med at passe på miljøet. Men jeg synes godt vi alle kan prøve lidt bedre.

For efter vi har fået webshop, har vi virkelig fået øjnene op for, hvor der foregår et spild og det er handel på nettet. I starten sendte vi blot pakken, men vi fandt hurtigt ud af, at den gik absolut ikke. Kunder VIL forkæles og jeg er godt klar over at dette indlæg ikke vil passe alle og dette indlæg også vil give noget storm.

Vi fandt hurtigt ud af, der skulle sendes et venligt postkort med, sammen med en retulabel, en returseddel med returforklaring, varen indpakket i silkepapir og til sidst den beskyttende papkasse der udgjorde selve "pakken" Endelig blev kunderne tilfredse og vi fik megen ros.

Men siden da er der kommet flere nye krav hvoraf det værste er "gratis retur". Men nu siger vi altså stop. I de perioder vi har kørt med "gratis retur" kommer der varer retur fra 7 ud af 10 handler i snit. Det er næsten samme returprocent vi hører fra vores kolleger, de også har. Altså dem der giver fast retur. Vi hører endda at en af de helt store har en noget højere returprocent. 

 

Der skal gøres noget og andre webshops må deltage.

Vi satte os ned og besluttede at vi måtte selv gøre noget. Vi må i alt fald gøre så meget vi kan, uden at det går for meget ud over vores virksomhed. Vores tiltag er da heller ikke helt populære hos alle kunder, men vi møder heldigvis også en hel del opbakning.

Vi har ændret meget i vores forretningsgange som udelukkende at benytte genbrugsemballage når de mange tusinder af pakker sendes og vi har fjernet en del unødigt papir og heraf tonerforbrug.

Returlabels har vi helt sløjfet og bruger nu labelless returkoder så man blot skriver en kode på pakken når den skal sendes retur til os. Så længe dette er muligt vil vi benytte den metode.

Men der bliver ingen gratis retur mere og vi har besluttet at dette aldrig bliver en del af vores strategi. Nu er vi helt nede på 3,5 retur ud af 10 pakker, men jeg ville lyve hvis jeg påstod det ikke er gået ud over pakkesalget for det er en konsekvens man skal være parat til, forhåbentlig kun i starten. Det er i alt fald det vi håber på. Om det vil gå sådan vil tiden vise.

Vi håber, dette er et tiltag, som andre webshops vil følge trop på.

Et lovindgreb ville være på sin plads

Min vurdering er at et lovindgreb skal til. Jeg er egentlig i mod at lave love for alt, men her er tydeligt et kæmpeproblem vi ikke selv kan styre. Webshops kan gøre en forskel på mange måder, men gratis retur burde være ulovligt. Det ville gøre at der blev tænkt over om der skal sendes retur. Hvor slemt kan det være, tænker i? SLEMT!

  • Nogen køber 3 par ens bukser og sender 2 retur for at vælge det "pæneste" par.
  • Nogen satser på at kunne være i en str. 36 men bruger en str. 42 men tager chancen fordi produktet er sat ned med 60% og fragt frem og tilbage er gratis.
  • I en periode havde 28% af vores "webshopkunder" 4 handler før de beholdte varerne fra 1.

...og jeg kunne fortsætte.

gør kunder det i "ond tro"? Svaret er absolut nej, de tænker blot ikke over det. For mange er det at handle på nettet nyt, spændende, lækkert. Det er derfor jeg mener at et lovindgreb er på plads, også selvom det i en kortere stund vil være meget negativt modtaget. For her er et KÆMPE miljø svineri som ikke mange tænker over og her kunne der virkelig gøres en forskel.

Det har desværre nok lange udsigter i stedet for råber man...Tag korte bade!!

Tror ikke det betyder meget med lidt badetid når der sendes så mange pakker dagligt. Jeg har til lejligheden forsøgt at finde ud af hvor mange pakker der sendes om dagen eller om året. Det eneste jeg har kunnet finde er dette på Tv2 de nævner at der alene kommer 40.000 pakker OM DAGEN fra Kina til Danmark alene. Altså over 10 millioner pakker om året fra Kina alene.

Tænk hvad en indsats her ville gøre alene, men selvfølgelig skal vi også tage kortere bade og bruge energisparepærer.

Lad os passe på miljøet sammen.