Vi har fortalt om vores miljøvenlige tiltag vedr. forsendelser på vores onlinesalg, men også hjemmet og kontoret får en overhaling med grønne tiltag.

Vi lægger ikke unødige retursedler i pakkerne som ikke bruges i alle tilfælde. Vi giver rabatten på varerne og ikke længere på gratis retur så der ikke sendes alt for mange unødvendige pakker frem og tilbage. Returlabel kan dog købes billigt .- men sendes med en labeless kode hvor print af returlabel ikke er nødvendig. Vi betaler til Co2 neutral. Vi bruger kun genbrugsemballage osv.

Rigtig mange gode tiltag har vi her tidligere fortalt om.

Vi spiller en rolle som virksomhed.

Fordi vi lever i en tid, hvor der er stort fokus på miljøet og vores klimaudfordringer, er der også stort fokus på, hvad vi selv kan gøre. Mange af os tænker i grønnere løsninger, når vi eksempelvis bygger til derhjemme. Idet der er fradrag på grønne håndværkerregninger, er der flere og flere, der får en energivenlig renovering af deres hjem.

Mens det alt sammen er godt, er der også andre områder, der bliver overset. Det gælder nemlig kontorer og forretninger.

Der er mange kontorer, både i Danmark og i udlandet, og de sluger alle sammen en stor mængde energi. Kontorarbejde er vitalt for at få erhvervssektoren til at hænge sammen, men man kan uden en særlig stor indsats også implementere grønnere løsninger på kontoret.

Det gælder både vores kontorer derhjemme og i virksomheder.

Sådan bliver dit kontor mere miljøvenligt

Vii bruger mange timer om dagen på kontoret eller i butikken. Uanset om kontoret er derhjemme eller i virksomheden, vil selv små ændringer gøre en stor, grøn forskel. I de fleste kontorer er der lyskilder, enten i loftet, på skrivebordene eller begge dele. For at nedbringe mængden af energi, som der bruges på belysning på kontoret, kan du med fordel tænke i bedre og nydere LED pærer.

85% af vores lys i hjemmet kommer fra LED. Kun de få steder hvor der endnu ikke er udviklet LED pærer til må undvære.

Vores 15 lys i have og indkørsel kørte før på 11-14Watt sparepærer. Det gav dog kun ca. 180watt, men ved at skifte alle ud til 3-4Watt LED der i øvrigt lyser bedre, bruger vi nu kun ca. 50watt når lyset tændes i hele haven og indkørsel. Det er gost nok ikke meget. Lidt dyrt at udskifte, men absolut det værd. LED er en pragtfuld opfindelse.

Alene det at pærer er nye, bruger ofte mindre energi, samtidig med at de lyser bedre og holder længere. Også når det gælder din computer, er der energi at spare.

At bruge computeren er vitalt for at arbejde, men der er ingen grund til, at computeren står og bruger unødig energi, når den ikke bruges til arbejde. At sætte computeren på vågeblus er en lille ting, der i det lange løb gør en stor forskel for den mængde energi, som et givent kontor udleder.

I dag slukkes samtlige af firmaets computere for natten. Ikke engang vores server kører. KUN vores overvågninger kører i døgndrift.

Genbrug er vejen frem

På et kontor er arbejdet førsteprioritet. Og der er en del ting som fx papir og hardware, som er nødvendig, for at man kan arbejde optimalt. Man kan derfor ikke sige, at man helt stopper med at bruge papir, computere og printere. Men man kan vælge at genbruge papiret, hvilket sparer både vand og træer.

Brug dine tonerpatroner op før du du skifter din printer. At håndtere skrald og skrantende hardware korrekt er afgørende for miljøet, især når det gælder den slags skrald.

Det kan nemlig indeholde kemikalier, som kan forurene vores grundvand, hvis det ikke sorteres og genbruges på den rigtige måde.

Lad os passe på miljøet sammen. ;-)